X
GO

Baza znanja in koristne informacije

Preverite koristne nasvete za osemenjevanje, pogosta vprašanja in odgovore, arhiv preteklih katalogi bikov in druge koristne informacije.

 

Nasveti in pogosta vprašanja

Na spletnih straneh ponudbe domačih in uvoženih bikov mlečnih pasem, so navedene že decembrske plemenske vrednosti.

Ponovno smo uvozili seme bikov rdeči holštajn iz Nemčije. Na voljo sta zopet odlična genomska bika DEKO RED P in AKIRO RED P ter sedaj testirani bik KARAT RED, ki je že bil v ponudbi kot genomski bik.

Več si lahko ogledate na spletni strani uvoženih bikov črno bele pasme.

Na voljo so novi uvoženi biki rjave pasme iz Švice (Swissgenetic). Vsi biki so tudi primerni za osemenjevanje bikovskih mater. Dva testirana in dva genomska bika, ter ponovni uvoz bika Original rjave. Med njimi so absolutno najvišje rangirani bik, najvišje rangirani na lestvici genomskih bikov in na najvišje rangirani na lestvici Original rjave pasme.

 

Na naših spletnih straneh si že lahko ogledate novi KATALOG BIKOV 2019. V ponudbi je tudi že seme iz novega KATALOGA.

SKUPAJ S PONUDBO BIKOV LISASTE PASME IN UVOŽENIH BIKOV VSEH PASEM, LAHKO MIRNO ZATRDIMO, DA IMAMO NAJVEČJO IN NAJPESTREJŠO PONUDBO SEMENA BIKOV ZA UMETNO OSEMENJEVANJE V SLOVENIJI.

V ponudbi je že na voljo prva pošiljka semena iz ZDA, World Wide Sires, tako testiranih kot genomsko testiranih bikov.

V ponudbi imamo seme genomskih bikov črno bele in rjave pasme iz SEMEX Kanada.

V zadnjem času so cene seksiranega semena občutno višje, kot v preteklosti. ZAKAJ?

Odbrani so novi biki za bikovske matere in melioratorji iz uvoza. Na voljo je že seksirano seme bika FLEXO, ki je bil v decembru uporabljen za osemenjevanje BM in je zelo hitro pošlo.  Pred pridobitvijo republiške številke (RŠ) pa so še biki iz Švice, Italije in Kanade.

Z nestrpnostjo smo čakali prenovitev naših spletnih strani, ki ne samo, da so po videzu lepše ampak je tudi nova platforma omogoča veliko novih možnosti. med njimi tudi sedaj ponudba semena lisastih bikov.

Vabljeni na našo FACEBOOK stran, kjer bomo sproti objavljali novosti in dogodke.

Tehnologija seksiranja in zamrzovanja, kvaliteta in postopek priprave za osemenjevanje.

Oglejte si kratek video z nazornim prikazom pravilnega rokovanja z globoko zamrznjenim semenom in prikazanimi posledicami nepravilnega dela.

BH2 - je recesivna genetska napaka pri govedu.

12345

Arhiv katalogov