Osnovna naloga oddelka za zelenjadarstvo je izobraževanje, informiranje in svetovanje na področju pridelave zelenjave na prostem in v zaprtih prostorih: Svetovanje obdelave tal za vrtnine, prehrano rastlin, tehnologijo pridelave različnih vrtnin, sortni izbor, namakanje in varstvo pred boleznimi in škodljivci v zelenjadarstvu.
Projekt MOL - Prenos znanja in informiranja v kmetijskem prostoru - so bili posneti demonstracijski prikazi tehnologij pridelave zelenjave, ki jih najdete na naslednji povezavi
Tehnološka navodila za namakanje
Pomanjkanje bora
Spravilo česna in skladiščenje
Rumena ali podzemna koleraba
Nova invazivna stenica - Marmorirana smrdljivka
Namakanje - kako zagotoviti dovolj vode za potrebe zelenjadnic
Bakterijska mehka gniloba
Koreninske uši na solati
Česnova muha
Fuzarijska uvelost paradižnika in paprike
Pravočasno pobiranje čebule
Užitna ostrica
Sajenje paprike na prosto
Dognojevanje česna in varstvo
Vzgoja zelenjave v zaščitenih prostorih - rastlinjakih
Visoke grede in gomile
Vzgoja nizkega fižola za zrnje
Paradižnik
Kapusov ščitkar
Cepljenje zelenjadnic
Tehnologija pridelave špargljev
Vzgoja sadik zelenjave
Zdravilne rastline in zelišča
Radič za siljenje
Pridelava česna
Temperatura tal in kaljenje nekaterih vrtnin
Sladki krompir
Pridelovanje zgodnjega krompirja
Motovilec
Kisanje zelja
Ana Ogorelec, univ. dipl. inž. agr. T: 01 893 14 22 E: ana.ogorelec@lj.kgzs.si sedež: Rožna ulica 39, 1330 KOČEVJE