Na območju, ki ga pokriva KGZS – Zavod Ljubljana prevladuje pridelava sadja na manjših kmetijah, ki se ukvarjajo s pridelavo sadja različnih sadnih vrst: jagode, ameriške borovnice, maline, robide, ribez, sibirske borovnice, aronija češnje, breskve, hruške, slive, jabolka (po površini najbolj zastopana sadna vrsta), orehi, kostanj… sadje pridelujejo po načelih integrirane in ekološke pridelave. Večino sadja pridelovalci prodajo neposredno končnim potrošnikom in v šole, vrtce ter ostale ustanove. Nekaj kmetij se ukvarja tudi s predelavo sadja v sokove, kise, žganja, marmelade, suho sadje…
Prognostična obvestila za varstvo rastlin - sadjarstvo
Strokovno sadjarsko društvo Slovenije
Slovensko strokovno društvo lupinarjev
Jabolka TN 4/2020
Navodilo za sanacijo škode po toči
Spomladansko namakanje jagod
Priporočila za redčenje cvetov in poldičev jablane - EKO
Strategija zatiranja jablanovega škrlupa-povezava
UKREPI POZEBA - 2 sadje
Ukrepi po spomladanski pozebi
Razvojne faze ameriških borovnic s kritičnimi temperaturami
Jabolka TN 1/2020
Jagode TN 1/2020
TN - rez češenj
Ukrepi proti pozebi - sadje
Tehnološka navodila ameriške borovnice
Tehnologija pridelave jagod
Priprava tal za nasad češnje
Tehnološki list maline
Tehnološki ukrepi v nasadu orehov - letni koledar
Kivi
Sajenje sadnega drevesa
Pred obiranjem jesenskih jabolk v vrtovih
Kako lahko vplivamo na čim boljšo kakovost sadja iz travniških sadovnjakov
Pred postavitvijo sadovnjaka
Po spravilu sadja
Pridelava jagod
Pridelava ameriških borovnic
Alenka Caf, univ. dipl. inž. agr. T: 01 513 07 14 E: alenka.caf@lj.kgzs.si sedež: Gospodinjska ulica 6, 1000 Ljubljana