X
GO
  • KOLAŽ1

Osemenjevalni center Preska

Osemenjevalni center Preska je vodilni ponudnik semena domačih bikov, ter ponudnik elitnega uvoženega semena za osemenjevanje bikovskih mater in elitnih krav vseh pasem. Smo tudi največji ponudnik opreme za umetno osemenjevanje krav in koz.

Zadnje novice

Koristne informacije

KATALOG BIKOV 2019

Na naših spletnih straneh si že lahko ogledate novi KATALOG BIKOV 2019. V ponudbi je tudi že seme iz novega KATALOGA.

SKUPAJ S PONUDBO BIKOV LISASTE PASME IN UVOŽENIH BIKOV VSEH PASEM, LAHKO MIRNO ZATRDIMO, DA IMAMO NAJVEČJO IN NAJPESTREJŠO PONUDBO SEMENA BIKOV ZA UMETNO OSEMENJEVANJE V SLOVENIJI.

V KATALOGU BIKOV 2019 je predstavljeno 15 testiranih bikov ČRNO-BELE pasme od tega 6 novih. ponudba je zelo raznolika, od odličnih bikov z visokim SSI, do bikov, ki prenašajo odlične posamezne lastnosti. Predstavljeno je kar 21 mladih bikov črno-bele pasme. Aktualna ponudba je vidna na spletni strani, saj bomo tudi v nadaljevanju imeli v ponudbi omejeno število mladih bikov (v paketu). Vse si lahko ogledate na spletni strani domačih bikov črno-bele pasme.

Testiranih bikov RJAVE pasme je v KATALOGU 7, od tega trije novi in kar 12 genomsko testiranih bikov, od tega kar 6 novih. Ponudba je odlična in in zelo raznolika. Pri odbiri genomsko testiranih bikov smo še posebno pozornost namenili razpršenosti po očetih, kar omogoča osemenjevanje brez možnosti parjenja v sorodu. V ponudbi sta tudi 2 bika v IZVORNEM tipu. Vse bike si lahko odledate na spletni strani domačih bikov rjave pasme.

Odlična je tudi ponudba semena bikov mesnih pasem. Pri pasmi Limuzin sta dva nova bika in pri pasmi Šarole en novi bik. Ponudba omogoča izbiro semena bikov primernih za osemenjevanje za pitanje telet in za pitanje do klavne zrelosti. Tudi rejci, ki vzrejajo plemenske telice lahko najdejo najprimernejšega bika.

Pri ponudbi bikov CIKASTE pasme so letos na voljo kar trije novi biki in kar je NOVOST, s poudarkom na mleku, tako da bodo lahko rejci cikastega goveda, ki se ukvarjajo s prirejo in predelavo mleka, izbrali primernega bika. se bike si lahko odledate na spletni strani domačih bikov cikaste pasme.

SKUPAJ S PONUDBO BIKOV LISASTE PASME IN UVOŽENIH BIKOV VSEH PASEM, LAHKO MIRNO ZATRDIMO, DA IMAMO NAJVEČJO IN NAJPESTREJŠO PONUDBO SEMENA BIKOV ZA UMETNO OSEMENJEVANJE V SLOVENIJI.

Nazaj na seznam

Osemenjevalni center Preska

Cesta v Bonovec 1
1215 Medvode

T: (01) 361 12 66
F: (01) 361 37 28
E: oc.preska@lj.kgzs.si

Kvaliteta in zanesljivost