X
GO

Novice

Novice - petek, 07. julij 2023

Demonstracijski prikaz - Možnosti ureditve preskrbe z vodo na pašnikih in odprtih hlevih

Vabimo vas na demonstracijski prikaz Možnosti ureditve preskrbe z vodo na pašnikih ali odprtih hlevih,  ki ga organiziramo v sodelovanju s Kmetijsko gozdarskim zavodom Celje in KGZS. Prikaz bo v četrtek, 3. avgusta 2023,

z zborom udeležencev ob 8.00 uri na kmetiji Toneta KERŠMANC-a, Bevke 68,  1358 Log pri Brezovici.

Na kmetiji Keršmanc Toneta bomo izvedli predstavitev in prikaz napajanja živali na pašniku iz jarka s pomočjo črpalke ter predstavili možnosti za ureditev napajanja v hladnem hlevu z ogrevanimi napajalniki.

Potem se bomo odpeljali na drugo kmetijo Jožeta Čemažarja, Gabrje 12, 1356 Dobrova, kjer boste lahko prisluhnili predavanju mag. Petra Pšakerja in Antona Zavodnika na temo potreb živali na paši po vodi in možnostih zagotavljanja oskrbe z vodo. Tudi na kmetiji Čemažar bo praktični prikaz napajanja na pašniku v hribovitem svetu in prikaz različnih vrst sodobne opreme za napajanje.

 

Upravičenci do udeležbe na prikazu so: 1. fizične osebe, ki se ukvarjajo s kmetijsko dejavnostjo in so vpisane v register kmetijskih gospodarstev kot nosilci kmetijskega gospodarstva, namestniki nosilcev kmetijskega gospodarstva, člani kmetije;

2. zaposleni pri pravnih ali fizičnih osebah, ki so registrirane za kmetijsko dejavnost in so vpisana v RKG.

 

Na posamezen prikaz se lahko prijavi le ena oseba iz istega KMG / podjetja. V kolikor za prikaz ne bi bilo zadostnega interesa, se ga lahko udeleži več oseb iz istega KMG / podjetja.

Demonstracijski prikaz je financiran iz Programa za razvoj podeželja in je za udeležence brezplačen.

 

PRIJAVE

Za udeležbo na izvedbi demonstracijskega prikaza je OBVEZNA PREDHODNA PRIJAVA do zapolnitve mest. Prijave zbiramo do 24. 7.  2023.

Prijavite se z e-pošto na naslov blaz.bavdek@lj.kgzs.si ali nada.gabrenja@lj.kgzs.si.

 

Nazaj na seznam novic