X
GO

Baza znanja in koristne informacije

Preverite koristne nasvete za osemenjevanje, pogosta vprašanja in odgovore, arhiv preteklih katalogi bikov in druge koristne informacije.

 

Nasveti in pogosta vprašanja

Vabilo Bormes

Vabilo Bormes

Vabilo na delavnico in predavanje

Vabimo vas na predavanje in delavnico z naslovom:

PRAVILEN POSTOPEK ZORENJA RDEČEGA MESA PO ZAKOLU IN PRAVILNA PRIPRAVA ZORJENEGA MESA

Izobraževanje bo v sredo,9.decembra 2009
s pričetkom ob 9.00 uri
na turistični kmetiji BORMES, Golo Brdo 9, 1215 Medvode

Predavanje:

  • Prednosti sonaravne reje in vpliv na kvaliteto mesa - predavanje Jasmina Slatnar
  • Pravilen postopek z rdečim mesom po zakolu, pravilen potek zorenja mesa, preprečevanje kvara - predavanje(mag. Janez Koprivnikar)

Delavnica:

  • Pravilna priprava rdečega mesa z organoleptičnim ocenjevanjem pripravljenega mesa -predavanje z delavnico (Tomaž Vozelj – profesionalni kuhar)

Rdeče meso je ob pravilnem postopku ob klanju, po njem in ob pravilnem zorenju (kar v naravi predstavlja mehčanje mesa), vrhunska kulinarična surovina, ki pa ni uporabna samo za juho in golaž, ampak tudi za vrhunske zrezke (steake), pečenke, rulade …

Žal se rejci in potrošniki tega vedno ne zavedajo in kvaliteta nam tako uhaja.

Komu je namenjeno

  • Rejci,ki tržijo svoje meso direktno potrošnikom turistične kmetije,vaške gostilne, predstavniki potrošnikov – skratka vsi, ki ne poznajo prave »žlahtnosti« zorjenega rdečega mesa in njegove uporabnosti
  • Prosvetliti želimo ljudi od proizvajalcev do končnih potrošnikov, da spoznajo visoko kulinarično vrednost zorjenega rdečega mesa, da bodo zahtevali takšno meso pri ponudnikih (prodajalci, turistične kmetije, vaške gostilne…)

Kotizacije ni, ker izobraževanje sofinancira občina Medvode

Obvezna predhodna prijava zaradi prostorskih omejitev na KSS MEDVODE 01 3617 286 ali Mojca 041 310 180.

Mojca Lovšin
mag.Janez Koprivnikar

Tomaž Močnik
Vodja oddelka za kmetijsko svetovanje

Vabilo (.pdf)

Nazaj na seznam