X
GO
  • Dobrote slovenskih kmetij

Sadna drevesnica Studenec

Studenec 48, 1260 LJ - Polje

Spomladanska prodaja sadnih sadik

Drevesnica je odprta od ponedeljka do petka: od 8,00 do 17,00;  sobota 8,00 do 13,00

Če bo zemlja zmrznila ali zapadel sneg, bomo prodajo po potrebi začasno prekinili!  Ko bodo ponovno primerne vremenske razmere za sajenje, bomo s prodajo nadaljevali!

 

Praktični prikazi obrezovanja sadnega drevja bodo: 25. februarja ob 15,00  in  3. marca ob 16,00.  Več na strani:  Novice.

 

Ponudbo sadik, ki so v prodaji, si lahko ogledate v priloženih tabelah ! 

Sadike vam po želji pošljemo tudi po pošti!

Za informacije smo v delovnem času dosegljivi na GSM: 041 762 461

 

Sadne sadike

KATALOG SADNIH SADIK  (.pdf)

z navodilom za sajenje (jesen 2019)

Oglejte si tudi

 

Vodja sadne drevesnice

Matjaž Maležič, inž. kmet.
M: 041 762 461
T: 01 529 17 20
E: matjaz.malezic@lj.kgzs.si

 

Sodelavec

Osman Agičić
T: 01 529 17 20
M: 041 622 041

 

Lokacija

Novice, nasveti, zanimivosti

Novice - Sadna drevesnica - Nasveti - Novice - petek, 14. februar 2020

PRAKTIČNI PRIKAZ OBREZOVANJA SADNEGA DREVJA - pomlad 2020

S pravilnim obrezovanjem dosežemo pravilno razmerje med rastjo in rodnostjo drevesa, pravilno osvelitev listja in dovolj zračno kršnjo ter posledično manj problemov z boleznimi, s tem pa dober in zdrav pridelek sadja.

V Sadni drevesnici Studenec bomo tudi letošnjo pomlad pripravili prakrtične prikaze obrezovanja sadnega drevja.

 

Ko se zgodaj spomladi dovolj segreje, je pravi čas za obrezovanje sadnega drevja. Je pa pravilna rez pomembna, prav tako tudi pravi čas obrezovanja.  Vse te osnovne pricipe rezi vam bomo na prikazu razložili,  potem pa se bomo posvetili še nekaterim posebnostim posameznih sadnih vrst.

Prikaza bosta še 25. februarja 2020 ob 15. uri in 3. marca b 16. uri.

Prispevek za prikaz je 5€.

 

Prikaze rezi sadnega drevja si lahko ogledate na strani videonasveti,  oz.:

1. Obrezovanje sadnega drevja
2. Obrezovanje sadnega drevja 2
3. Obrezovanje mladih dreves
4. Obrezovanje breskev
5. Obrezovanje hrušk
6. Obrezovanje češenj

Nazaj na seznam novic